Tasapainoskoottereiden nousu

Tasapainoskoottereiden nousu

Tasapainoskootteri, leijulauta, henkilökuljetin, tasapainolauta. Tällä uudella ja trendikkäällä laitteella on monta suosioon noussutta kutsumanimeä.
Olet luultavasti törmännyt näihin tasapainolla ohjailtaviin ja vilkkuviin kaksipyöräisiin televisiossa, kadulla tai lempijulkkiksesi jalkojen alla. Kun tasapainolautoja alkoi näkymään useiden julkisuuden henkilöiden, kuten Justin Bieberin, Chris Brownin ja Kendall Jennerin käytössä, nousivat laitteet jokaisten huulille. Äkkiä kaikki halusivat tietää, mitä nämä laitteet oikein ovat, ja mistä niitä saa?
Tasapainoskootterit ovat kasvattaneet suosiotaan hurjaa vauhtia, mutta osaavat silti edelleen toimia melkoisina katseenkääntäjinä sekä ihmetyksen aiheina kaupunkien kaduilla.
Kuten kaikki innovatiiviset keksinnöt, myös tasapainolauta osaa jakaa mielipiteitä. Joku näkee sen laiskuutta ja passiivisuutta edistävänä vekottimena ja toinen taas ekologisena, tasapainoa kehittävänä ja kätevänä kuljetusvälineenä.
Ja mikä parasta, tässä henkilökuljettimessa jää kädet täysin vapaaksi!

 

Miksi hankkia tasapainolauta?

 

Koska tasapainoskootterin käyttö on juuri niin hauskaa, miltä se näyttääkin! Laitteen käytön oppii vain muutamissa minuuteissa, ja vain hetken harjoittelun jälkeen tuntuu skootteri kuin toiselta jalkaparilta.
Tasapainolauta tarjoaa hyvin varteenotettavan vaihtoehdon lyhyiden matkojen kulkemiseen kätevästi, hauskasti sekä ekologisesti. Laudassa ei ole kahvaa, ja juuri se piirre tuo näille henkilökuljettimille täysin uudenlaisen ulottuvuuden ja vapauden tunnun.
Tähän ovat rakastuneet monet sosiaalisen median ammattilaisetkin- mikä olisikaan helpompi tapa kuvata tasaista videokuvaa kuin liitäen tasapainolaudalla katujen läpi tasaisen hallitusti?

 

Miten tasapainoskootteri toimii?

 

Tasapainolaudassa on kaksi erillistä sähkömoottoria, jotka mahdollistavat sen sulavalta näyttävän liikehdinnän ja nopeat käännökset. Kumpikin moottereista toimii omaan tahtiinsa reagoiden sen puolen jalan painopisteeseen, ja juuri tämä ominaisuus on se, joka antaa käyttäjälleen täyden hallinnan laitteen liikehdinnästä vain pienin ja huomaamattomin elein. Kokeneempi lautailija näyttääkin hallitsevan lautaa kuin pelkällä ajatuksen voimallaan.

Tasapainoskootteri on uuden sukupolven Segway. Tämä kaukainen serkkunsa ei saavuttanut läheskään yhtä suurta suosiota kuin tasapainolaudat, suuren kokonsa ja kömpelyydensä vuoksi. Tätä keksintöä vietiin eteenpäin, ja suurimman eron teki se, että tasapainolaudoissa ei ole ohjaustankoa. Kahvan puuttuminen toki vie veronsa laitteen vakaudesta, mutta antoi tilalleen paljon nopeammin reagoivan ja sulavamman ohjattavuuden.
Tätä kahdentoista kilon vekotinta tehottaa kaksi erillistä 350 wattitunnin sähkömoottoria, jotka antavat tasapainoskootteriin tuntuvat tehot ja nopean kiihtyvyyden. Laite on siitä huolimatta yllättävän hiljainen ajaa.

Kompakti ja pieni koko on tasapainoskootterin suuri etu sukulaiseensa Segwayhin verrattuna. Lauta on pienestä ja kompaktista koostaan huolimatta jykevärakenteinen ja tehty kestämään aktiivista käyttöä, jotta siitä olisi iloa vuosiksi eteenpäin!